Muziek

Tom Hondeghem componeerde de muziek voor PASSIE 2.0 2.0. Zijn passie voor muziek begon al op acht-jarige leeftijd toen hij startte met pianolessen, later studeerde hij ook klassiek saxofoon. Van 2010 tot 2015 vatte hij hogere muziekstudies aan bij het Koninklijk Conservatorium te Gent. Vervolgens ging hij Directie en Compositie volgen aan het Lemmensinstituut van Leuven. 

Naast zijn studies is Tom actief als sopraan-, alt- en tenorsaxofonist in de Kon. Harmonie Ypriana, het Kon. Harmonieorkest  De Jongelingskring Torhout en het sax-kwartet  Saxilicious. Hij is ook vaak actief als freelance saxofonist en pianist. Zo werkte hij reeds samen met Musical van Vlaanderen, Film Fest Gent & Prima La Musica. Hij nam deel aan de wedstrijden  “Dexia Classics” (2010, laureaatstitel) , “Vlamo Solistenwedstrijd” (2010) en het “Concour Pour Jeunes Saxophonistes” (2013) te Dinant waar hij telkens mooie resultaten behaalde. 

 

Tom volgde de dirigentenopleiding aan Academie De Kunstbrug te Gentbrugge bij dhr. Nico Logghe en dhr. Dimitri Bracke. Hij studeerde in 2014 hiervoor af met “grootste onderscheiding”.  Daarnaast volgde hij directieles aan het Conservatorium bij Dhr. Wim Belaen en Dirk Brossé. Van augustus 2012 tot september 2014 was Tom dirigent van l’Harmonie Démocratique La Mouscronnoise te Moeskroen (Première Catégorie) waarmee hij in oktober 2013 een “grootste onderscheiding” behaalde op het provinciaal concours van de Fédération Musicale du Hainaut. Sinds oktober 2014 is Tom dirigent van de Koninklijke Harmonie “De Verenigde Vrienden” Hooglede-Gits en de jeugdharmonie “De Jeugdige Vrienden”.

Om u zo een best mogelijke ervaring te geven maakt deze website gebruik van cookies, meer info kan je vinden in onzeprivacy policy