Nog exact één jaar tot de première!

Het Laatste Nieuws - Els Dalemans: Over exact één jaar is het zover: dan vindt op de kerkberm in Mariekerke (Bornem) de première plaats van het vernieuwde Passiespel ‘Passie 2.0 2.0’. “Alles is nieuw: het verhaal, de acteurs, het decor en het licht, de muziek en meer. Deze totale ‘make-over’ was nodig om het publiek weer te boeien en ons Passiespel te kunnen blijven spelen”, zegt voorzitter Raf Joos.

Over exact één jaar, 'Passie 2.0 2.0'

“Het Passiespel ‘Kristus Aan De Schelde’ van Bert Peleman werd voor de eerste keer opgevoerd in 1971, met de Mariekerkse kerkberm als decor. De eerste edities vonden om de drie jaar plaats, vanaf 1990 werd dat om de vijf jaar. Tijdens topedities telden we wel 4.000 toeschouwers. Maar de belangstelling van het publiek nam af, en we beseften dat het tijd werd om het geheel te vernieuwen”, aldus Joos.De ploeg ging eerst en vooral op zoek naar een nieuwe auteur, en dat werd Frank van Mossevelde. Hij schreef het verhaal ‘De zoon van een timmerman’.

“Ik heb eerst ‘ja’ gezegd en pas achteraf ten volle beseft hoe waardevol het Passiespel is voor deze regio. De druk werd toen meteen een pak groter (lacht). Ik heb geprobeerd het verhaal te moderniseren door er bijvoorbeeld geen heiligen meer in te verwerken. Wel vertel ik over het zoeken van mensen naar hun plaats in de wereld, wie ze zijn en voor welke waarden ze willen staan. Passie 2.0 2.0 gaat over liefde en vergeving, over macht en haat, bedrog en misleiding, en vooral over hoop.”“In het verleden werd de tekst van het Passiespel -in rijmvorm- opgenomen en speelde men tijdens de voorstelling de band af. Ook dit wordt anders: nu zullen acteurs de tekst live brengen, zodat de scènes veel krachtiger, emotioneler, soms ook komischer worden. Speciaal voor Passie 2.0 2.0 componeerde Tom Hondeghem nieuwe muziekstukken, die live zullen worden gespeeld door een 40-koppig harmonie-orkest.”

Meer nieuws

Terug naar overzicht
Passie 2.0 2.0 geeft het kruis door

Passie 2.0 2.0 geeft het kruis door

Op zaterdag 29 februari ontvingen we het lichtgevende kruis van De Passie. Een mooi moment dat we deelden met een goedgevulde kerk. Het publiek kreeg een voorsmaakje van het vernieuwde stuk en de eigen gecomponeerde muziek.

Lees meer
Van kerkberm naar 20 meter lange anker als decor

Van kerkberm naar 20 meter lange anker als decor

De kerkberm van Mariekerke was sinds de eerste editie in 1971 het prachtige decor van het Passiespel. Een traditie dat verankerd is doorheen de jaren. Ook voor het decor kozen we voor een radicale make-over.

Lees meer
Passie 2.0 2.0 en de Passie ontmoeten elkaar

Passie 2.0 2.0 en de Passie ontmoeten elkaar

Geïnteresseerden voor de ontvangst van het kruis van de Passie, bieden we op 29 februari gratis een exclusieve preview van ons openluchtspektakel dat op 3 april start!

Lees meer

Om u zo een best mogelijke ervaring te geven maakt deze website gebruik van cookies, meer info kan je vinden in onzeprivacy policy